Juridische Aangelegenheden en Regelgeving

Mr. Jeffrey Khalil, Joemmanbaks MLLS is geboren op 28 maart 1965 te Amsterdam- Nederland. Hij is in 1993 aan de Anton de Kom Universiteit afgestudeerd aan de Faculteit der Maatschappijwetenschappen, studierichting Rechten, en heeft daarnaast diverse post academische en managementopleidingen afgerond, waaronder de opleiding van de Nederlandse Academie voor Wetgeving tot wetgevingsjurist met de graad van Master of Laws in Legislative Studies.

  • Is van 1990 tot 1996 werkzaam geweest op het Ministerie van Justitie en Politie op de Hoofdafdeling Vreemdelingenzaken.
  • Is sinds 1997 onderdirecteur van Binnenlandse Zaken belast met juridische aangelegenheden en regelgeving.
  • Is van 1994 tot 2000 docent geweest aan de universiteit in de doctorale vakken Bestuurs- en Staatsrecht en is nog buitengewoon docent Wetgevingsleer aan de Masteropleiding Surinaams Recht van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij heeft diverse trainingen of cursussen verzorgd t.a.v. wetgeving voor de Democracy Unit, de DNA en andere organen.
  • Is lid of voorzitter geweest van diverse commissies over o.a. gender, arbeidsvoorzieningen en human resource aangelegenheden. Hij is secretaris van het Georganiseerd Overleg en lid van het Onderhandelingsorgaan van de Overheid.