Minister Somohardjo gestart met consultatieronde organisatie Javaans nieuwjaar

Minister Somohardjo gestart met consultatieronde organisatie Javaans nieuwjaar

18-05-2022
In dit kader is hij vandaag gestart met het uitnodigen van 75 petitie aanbieders. Het doel is om samen met hun en andere belangrijke medespelers na te gaan hoe invulling zal worden gegeven aan de festiviteiten op die dag. De BiZa bewindsman deed uit de doeken dat het Onafhankelijkheidsplein reeds gereserveerd is voor het organiseren van activiteiten.
De BiZa minister, die zichzelf omschrijft als Surinamer met een Javaanse komaf benadrukt dat het bij de Javaanse gemeenschap niet gaat om een dag niet te werken, maar om de erkenning en waardering. De Javanen zijn volgens hem één van de vier grote bevolkingsgroepen die hebben bijgedragen aan het mede helpen opbouwen aan de natie.
“Het moet niet zo zijn, dat wij een dag hebben gekregen, en niets doen.” Deze dag moet ook één zijn, waarbij de jongeren bewust worden gemaakt van hun roots en dat deze bijzondere dag niet zomaar tot stand is gekomen.
In de komende dagen zullen ook andere relevante, religieuze, sociale en maatschappelijke groepen, die affiniteit hebben met de Javaanse identiteit worden ontvangen. Er zal gezamenlijk van gedachten worden gewisseld om deze eerste nationale dag voor de Javaanse gemeenschap tot een gedenkwaardig evenement te maken. Minister Somohardjo sloot de vergadering met de volgende woorden “ laten we niet focussen op onze verschillen maar op onze overeenkomsten en dat is dat we ons verbonden voelen met de Javaanse identiteit. We zijn dat verplicht aan onze kinderen”.