Verruiming aantal inschrijvingen hbo-opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement collegejaar 2021-2022

Verruiming aantal inschrijvingen hbo-opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement collegejaar 2021-2022

01-09-2021
Dit besluit is genomen in samenspraak tussen Minister Bronto Somohardjo en HRM Directeur Jacintha Thomas-Alfaisie BBA. Voor Paramaribo is er nu plek voor 80 ambtenaren i.p.v. 60, terwijl in Nickerie 45 ambtenaren i.pv. 30 zich verder kunnen specialiseren tot hoger kader zodat zij ingezet kunnen worden op Bachelor niveau binnen de overheid. Na succesvolle afronding van deze opleiding zijn deze professionals in staat om (complexe) maatschappelijke vraagstukken aan te kunnen pakken, beleid formuleren en leidinggeven in de (semi) publieke sector.
De Biza bewindsman accentueert dat een goed opgeleid ambtenarenapparaat in het voordeel werkt voor heel Suriname. Immers staat in een IDB-rapport aangegeven dat het met een inefficiënt ambtenarenapparaat wel 220 jaren duurt om het BBP van een land te verdubbelen, terwijl het bij een efficiënt en goed opgeleid ambtenarenapparaat het ‘slechts’ 20 jaren duurt
Tussen 16 - 20 augustus hebben ambtenaren van de diverse ministeries in Paramaribo en Nickerie zich geregistreerd voor deze hoge ambtenaren opleiding. Uit de hoofdstad was de interesse 215, terwijl uit het westen dat 43 ambtenaren waren.
Aangezien het quotum voor Paramaribo is overschreden zal er een numerus fixus plaatsvinden.
De studenten die door de loting worden toegelaten tot de 2021-2022 HBO B&O zullen in de gelegenheid worden gesteld om zich in te schrijven op een nog te bepalen tijdstip.
Afdeling Vorming en Opleiding.