Minister Somohardjo: ‘Stichting Matoekoe zal niet hoeven te sluiten’

Minister Somohardjo: ‘Stichting Matoekoe zal niet hoeven te sluiten’

05-03-2021

Minister Somohardjo was met zijn collega van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Uraiqit Ramsaran, op bezoek bij het heiltherapeutisch centrum. Ramsaran heeft de prijzen voor de Srefidensi Tekenwedstrijd van zijn departement uitgereikt met ondersteuning van zijn collega-minister, Somohardjo. Minister Somohardjo was gevraagd om de eerste prijs uit te reiken, maar deed voordat hij daartoe is overgegaan, de toezegging aan het stichtingsbestuur dat geen enkele deur dichtgaat.

De ministers zijn warm ontvangen met zang van de pupillen. Stichting Matoekoe was zeer ingenomen met het bezoek van de bewindslieden. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om een ieder die de stichting ondersteunt te bedanken. Bestuurslid, Urwin Holband heeft in een toespraak gerefereerd naar donkere wolken die boven het centrum hangen. Hiermee doelt hij op de financiële situatie van het centrum. Ondanks donaties en giften vanuit de maatschappij, maar ook van verschillende ministeries, ziet de toekomst van de stichting er alles behalve rooskleurig uit, meent het bestuur. Het ministerie van Openbare Werken, via Openbaar Groen en het ministerie van Regionale Ontwikkeling, via het districtscommissariaat van Wanica Zuid- Oost ondersteunen met onderhoud van het terrein, terwijl het ministerie van Onderwijs twee volwaardige leerkrachten heeft toegewezen aan de school.

Het ministerie van Biza heeft een beleid uitgestippeld om overtollig personeel op andere ministeries ofwel departementen te plaatsen. Zo zijn reeds vijf personen toegewezen op verzoek van Matoekoe.

https://www.facebook.com/minbiza/videos/249127690275198/