Mr. Inderpersad Baboeram LLB

Onderdirecteur | Personeelsplanning & Personeelsbeleid

Mr. Inderpersad Baboeram is geboren op 7 september 1969 te Paramaribo-Suriname. Hij heeft  de Anton de Kom Universiteit doorlopen  en is afgestudeerd aan Bachelor In Law, en heeft daarnaast Master in Public Administration bij FHR Lim A Po Instituut  afgerond. Van 2014-2016 bezocht hij de Politie Academie, waarbij hij Inspecteuropleiding heeft gevolgd, maar de opleiding niet heeft afgerond. Ook bezocht hij de Lerarenopleiding en studeerde daar het vak wiskunde. Verder heeft hij diverse trainingen/opleidingen gevolgd o.a. Huiselijk geweld, Financieel rechercheren, Integrale beroepsvaardigheden Training en post HBO-diploma in criminologie en crime science bij N.V.Scientia. 

  • Is werkzaam geweest bij het Korps Politie Suriname (KPS), ongeveer 22 jaren diend op de afdeling. Interne Teruchtzaken en de afdeling Juridische Zaken op operationeel niveau en onder de structuur van de Korpschef.

  • Op 15 december 2015 aangetreden binnen het ministerie van Binnenlandse zaken en bekleed vanaf 22 juni 2016 de het functie als Onderdirecteur Personeelsbeleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken.