BiZa-minister plaatst tent voor burgers BvB Kwatta

BiZa-minister plaatst tent voor burgers BvB Kwatta

07-08-2020

BvB-functionaris M. Haribhajan geeft aan dat het probleem reeds maanden gaande was. Wachtenden moesten buiten een rij vormen in de felle zon of in de regen, omdat er niet genoeg zitplaatsen beschikbaar waren. Er was slechts één bankje waarop ongeveer acht personen konden plaatsnemen. Dit wekte irritatie op bij de mensen. “BvB kwatta is een druk bezochte bureau. Er zijn heel veel mensen hier geregistreerd dus de drukte hebben we altijd zo gekend. Het is nu veel drukker omdat de mensen hier ook terecht kunnen voor het maken van e-ID kaarten”, aldus Haribhajan.

Hij zegt, dat vanwege de COVID-19 situatie, burgers niet binnen worden gelaten, waardoor de rij buiten nu nog langer is. Hieromtrent heeft het personeel destijds ook aandacht gevraagd bij de minister, maar de zaak is nimmer aangepakt. De functionaris is daarom ingenomen met de tent en de zitplaatsen. “Het zal vooral de senioren burgers, zwangere vrouwen en kinderen ten goede komen.“

Bij uitzonderingsgevallen, wanneer een burger toch naar binnen moet, worden de COVID-maatregelen in acht genomen. Indien bij een persoon een lichaamstemperatuur boven 37 graden Celsius wordt gemeten, dan wordt deze persoon niet verder geholpen. Daarnaast is het personeel verplicht een mond/neuskap te dragen.